هنر پتینه و پتینه کاری چیست

skillsology
4 min readApr 4, 2023

--

پتینه کاری چیست

هنر پتینه و پتینه کاری چیست؟ اگر شما نیز پاسخ این پرسش را نمی دانید، پیشنهاد می شود که مقاله فعلی را تا انتها مطالعه نمایید. چنانچه بخواهیم به صورت لغوی پتینه را معنی نماییم، باید عنوان کنیم که پتیه به معنای کهنگی و زنگاری می باشد که اغلب روی فلز مس ایجاد می شود. این زنگار به رنگ سبز می باشد. اولین بار ایتالیایی ها تلاش نمودند که با استفاده از تکنیک های مختلف به اجسام و اشیا ظاهری شبیه به این خوردگی های سبز بدهند.

از لحاظ عملی در پاسخ به سوال هنر پتینه و پتینه کاری چیست، می توان بیان داشت که افراد فعال در این عرصه از رنگ های تیره بهره می برند تا همراه ادغام آنها با رنگ های روشن، تیره و مات، حالت کهنگی به اشیا بدهند. شما از این هنر برای دیزاین وسایل نو و کهنه می توانید استفاده نمایید. در واقع باید عنوان کرد که پتینه کاری یک سبک جدیدی را ایجاد می نماید که به سبک ایتالیایی بسیار نزدیک می باشد. شما می توانید از پتینه کاری برای دکوراسیون داخل و خارج از منزل بهره ببرید. البته خاطرنشان می شود که به کمک پتینه کاری شما می توانید دیوارها را نیز به خوبی رنگ آمیزی نموده و حالت زیبایی به آنها ببخشید. در پتینه کاری اغلب از رنگ های پلاستیک، روغنی و اکریلیک استفاده می شود. می توان عنوان کرد که با پتینه کاری امکان ایجاد بافت روی انواع سطوح وجود دارد.

هنر پتینه و پتینه کاری چیست و چه کاربردی دارد

در پتینه کاری از چه سبک هایی استفاده می شود؟

در بالا تلاش شد تا بیان شود هنر پتینه و پتینه کاری چیست، اما شاید برای شما نیز جای سوال باشد که این هنر در چه سبک هایی ارائه می شود؟ به صورت کلی می توان عنوان نمود که پتینه کاری در دو سبک مدرن و کلاسیک ارائه می گردد. از سبک کلاسیک بیشتر روی دیوارها استفاده می شود و هدف آن ایجاد کهنگی می باشد. در این سبک اغلب از روغن شاپون استفاده می شود. از سبک مدرن نیز برای ایجاد نقش و نگار استفاده می گردد. از دیگر کاربرد های پتینه می توان موارد زیر را نام برد:

- ایجاد گل، بوته و فرشته روی سطوح مختلف

- ایجاد بافت روی انواع سطوح ها

- ایجاد نقش های ترک خوردگی روی اجسام مختلف

- ایجاد نقش و نگار روی آجرها

- ایجاد طرح چوب روی دیوارها

- و …

در این هنر می توان از روش ها و تکنیک های متفاوتی بهره برد. در نظر داشته باشید که معماری مدرن دارای فناوری های زیادی می باشد که می توان از آنها برای پتینه کاری استفاده کرد. همچنین باید در نظر داشته باشید با پتینه می توانید هرگونه افکتی را روی سطوح مختلف پیاده سازی نمایید.

در پتینه کاری از چه روش هایی استفاده می شود؟

در نظر داشته باشید که برای یادگیری این هنر در گام اول لازم است که بدانید، هنر پتینه و پتینه کاری چیست. پس از آن روش ها و تکنیک های پتینه کاری را بهتر درک می کنید. دقت نمایید که پتینه دارای انواع متفاوتی می باشد. از همین رو شما می توانید طرح های مختلف مدنظر خود را به راحتی سفارشی سازی نمایید. برای رنگ آمیزی و پتینه کاری می توان از ابزارهای متفاوتی استفاده نمود که در زیر هر کدام از آنان شرح داده می شوند.

- تکنیک رنگ آمیزی:

با استفاده از این تکنیک پتینه کاری، شما می توانید انواع بافت ها و رنگ ها را روی سطوح مختلف پیاده سازی نمایید. در این روش از وسایل مختلف استفاده می شود که پارچه، قلمو، اسفنج و کاغذ تنها بخشی از این موارد می باشند.

هنر پتینه و پتینه کاری چیست و چه معایبی دارد دارد
  • تکنیک رنگ برداری:

وقتی که به سوال هنر پتینه و پتینه کاری چیست، پاسخ دادید باید تکنیک های مورد استفاده در این روش را نیز یاد بگیرید. به عنوان یک قانون کلی در نظر داشته باشید که رنگ برداری یکی از تکنیک های پرکاربرد می باشد. با این تکنیک شما تلاش می نمایید تا رنگ سطحی اجسام را دچار خوردگی نمایید. لذا باید بخشی از رنگ سطح مدنظر را بردارید تا خوردگی ایجاد شود. در این تکنیک نیز می توانید از ابزار هایی چون اسفنج، کاغذ و پارچه بهره ببرید.

- پتینه کاری با اسفنج:

همانگونه که می دانید اسفنج ها دارای ساختار خاص و ویژه می باشند. شما می توانید به کمک آنها هر دو نوع سبک کلاسیک و مدرن را پیاده سازی نمایید. لذا با آغشته نمودن اسفنج و زدن آن به هر سطحی، قادر خواهید بود الگوها و تصاویر خاص و تصادفی ایجاد نمایید که زیبایی زیادی نیز دارند. در نظر داشته باشید که به کمک اسفنج شما می توانید هر دو سبک مدرن و کلاسیک را روی سطوح ایجاد نمایید اما باید بدانید که اسفنج شما نباید به رنگ بسیار آغشته شود زیرا چکیدن رنگ از اسفنج روی زیبایی اثر شما تاثیر منفی دارد.

- پتینه با پارچه:

شما می توانید از پارچه نیز برای پتینه کاری استفاده نمایید. پارچه ها هم برای رنگ آمیزی و هم برای رنگ برداری عالی هستند. در همین راستا می توانید ابتدا سطح خود را به رنگ آغشته نموده و سپس با کمک پارچه روی آن ضربه بزنید و طرح های متفاوتی را ایجاد نمایید.

جمع بندی:

حال که متوجه شدید هنر پتینه و پتینه کاری چیست، باید در نظر داشته باشید که از این هنر می توانید برای سطوح مختلف و حتی دیوارها یا سقف ها استفاده نمایید. هر اندازه تکنیک هایی بیشتری بدانید، خروجی کار شما حرفه ای تر خواهد بود.

--

--

No responses yet